تولید چیپ های کامپیوتری از جنس چوب
محققان و دانشمندان دانشگاه Wisconsin با همکاری بخش تحقیقات سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا تلاش دارند چیپ های نیمه هادی از جنس چوب را توسعه دهند و امروز نیز در مجله Nature Communications ، مقاله ای در همین خصوص به چاپ رساند. بیشتر چیپ های کامپیوتری که در قطعات و دستگاه های مختلف به کار می روند متشکل از بخشی به نام لایه پشتیبان هستند که در اصل نگه دارنده اجزای اصلی بر روی یک سطح است. محققان نام برده موفق شدند این لایه را با یک لایه تجزیه پذیر که از جنس چوب ساخته شده جایگزین کنند ، مواد جایگزین شده قابل انعطاف بوده و از نانوفیبرهای ویژه ای به نام CNF ساخته شده اند.
در همین راستا یعنی به کارگیری چوب در لایه پشتیبان باعث می شود تا چیپ ها ، دیگر خطرناک نبوده و بتوان آنها را در موارد بسیار بیشتری نیز مورد استفاده قرار داد. پرفسور Zhenqiang Ma ، که در اصل رهبری تیم محققان را بر عهده دارد می گوید چیپ های تولید شده با این روش اکنون بسیار امن بوده و می توانند در جنگل نیز مورد استفاده قرار گیرند و حتی در میان قارچ ها نیز به کار خود ادامه دهند. آنها دقیقا به اندازه کود برای خاک ، بی خطر هستند.
تنها مشکلی که در این موضوع وجود داشت این بود که چوب ، معمولا به واسطه میزان رطوبتی که از طریق هوا جذب می کند دچار انبساط و انقباض می گردد لذا دانشمندان برای حل این مشکل نیز لایه ای از اپوکسی را به چیپ اضافه کرده اند که باعث مقاومت بسیار بیشتر چوب در برابر آب و رطوبت می شود. در نتیجه یک چیپ سبز بوده که هم از مواد اولیه ای خطرناک به تولید نرسیده و هم با قیمت تمام شده ای ارزان تر توسعه می یابد. اکنون برای ساخت چیپست ها از موادی نظیر گالیوم و arsenide استفاده می شود که پس انجام وظیفه و به پایان رسیدن عمر گجت ها ، برای زمین و محیط زیست بسیار خطرناک هستند. به همین دلیل در حقیقت عمر گجت های الکتریکی بسیار کوتاه است اما تکنولوژی جدید می تواند باعث شود تا روزی یک گجت که اجزای داخلی اش از چوب تهیه شده را در دست بگیریم و البته این محصولات از محصولات امروزی ، به شکل ویژه ای کم خطر تر خواهد بود.
با آرزوی موفقیت ، مدیریت ایران نیک